Matkavinkki - Sardinia

Olimme Sardiniassa elokuun lopussa omatoimimatkalla. Italia on meille entuudestaan kovin tuttu maa, ja päätimme että olisi mukava mennä alueelle, jota monet suomalaiset eivät ole vielä löytäneet.

Koska Sardinia ei ole vielä suomalaisille tuttu kohde, ei sinne myöskään ole suoria lentoja. Helsinki-Vantaalta lensimme ensiksi Roomaan, josta vaihdoimme Alitalian sisäisille lennoille Algheroon. Algherosta vuokrasimme auton, jonka olimme varanneet jo aikoja sitten. Lentojen ja autojen hinnat olivat alkuvuodesta paljon alhaisemmat kuin kesällä! 

Parin tunnin automatkan jälkeen olimme perillä kohteessamme, Porto San Paolossa, tarkemmin Vista Villagessa. Kohteessa oli vastaanotto, johon olimme etukäteen ilmoittaneet saapuvamme hieman normaalia myöhemmin. Vastaanotossa ollut mies oli todella ystävällinen ja näytti meille paikat, sekä kävi läpi paikan säännöt; sujuvalla englannilla. Huoneisto oli yksinkertainen, mutta kaunis. Kaikki perustarpeisto löytyi ja teimmekin monta kertaa lounasta tai illallista loma-asunnollamme; aamiaisista puhumattakaan. Parvekkeelta oli merinäköala Tavolara –saarelle, joten siellä kelpasi ruokailla.

IT7203.200

Allasalue sisäpihalla oli seesteinen, ja siinä tulikin vietettyä monta iltapäivää hyvän kirjan parissa. Asunnolta oli lyhyt matka Porto San Paolon keskustaan, joten iltapäivän cappuccinot tai gelatot auringonoton lomassa virkistivät mukavasti!

Vastaanotosta saimme tullessamme pienen kartan lähialueen rannoista, ja pari suositusta niistä parhaisiin. Itse pidimme eniten Costa Corallinan rannasta, jossa oli myös ilmainen parkkialue. Myös noin 5 kilometrin säteellä olleet Lu Impostu ja Cala Brandinchi olivat henkeäsalpaavan kauniit. Parkkipaikat näihin maksoivat 1-2 euroa/tunti, ja jos rannalla olisi halunnut vuokrata tuolin ja varjon, olisi se maksanut noin 10-20 euroa/päivä. Me pärjäsimme kuitenkin loistavasti myös ilman tuoleja ja varjoja valkoisessa, hienossa hiekassa. Rannat olivat loivia, joten lapsiperheille ne olivat huolettomia leikkipaikkoja.

Teimme lomamme aikana myös muutaman kaupunkiretken. Kävimme lähimmässä suuremmassa kaupungissa Olbiassa, jossa oli monta mukavaa pientä kahvilaa. Nuoro oli enemmän sisämaassa, jossa sai kokea kulttuuria kirkkojen, nimettyjen aukioiden ja museoiden kautta. Suosittelen ehdottomasti myös käyntiä Nuoron lähettyvillä olevalla Monte Ortobene –vuorella, sekä Ispinigoli –tippukiviluolassa. Ispinigolissa on maailman toiseksi korkein stalagmiitti! Sardinian pohjoiskärjessä sijaitsevasta Palaun kaupungista otimme lautan Maddalenan saaristoon, jossa kävimme La Maddalenan kaupungissa, sekä Capreran saarella, jonka tutkimusmatkailija Giuseppe Garibaldi osti aikoinaan itselleen, ja teki saaresta oman ”Edeninsä”.

Sardinia on kokonaisuudessaan mahtava kohde omatoimimatkaajalle, joka haluaa annoksen näkemistä, upeita rantoja ja rauhaa. Ainakin saaren itäosan ostosmahdollisuudet ovat rajoitetut, mutta suuremmista kaupungeista löytyy varmasti shoppailijoillekin tekemistä. Toukokuusta syyskuuhun sää on hyvin todennäköisesti aurinkoinen ja lämmin - 10 päivän lomallemme osui vain yksi sateinen päivä.


Tutustu Vista Villagen lomahuoneistoihin Porto San Paolossa

Katso muut Sardinian loma-asunnot