Normandian maihinnousun 70-vuotispäivä

Tasan 70 vuotta sitten 6.6.1944 aamuvarhain käynnistyi historiamme suurin maihinnousu Normandian Omaha beachilla. Tänä päivänä tuosta suuroperaatiosta muistuttavat alueen useat muistomerkit ja museot, joilla sadat tuhannet turistit käyvät vierailemassa vuosittain. Luoteis-Ranskassa, Englannin kanaalin rannalla sijaitsevalla Normandialla on rantaviivaa noin 600 km. Upeat hiekkarannat ja viehättävät kylpyläkaupungit, kuten Cabourg ja Deauville, ovat olleet lomailijoiden suosiossa jo yli vuosisadan.

loma-normandiassa

Toisen maailmansodan maihinnousun alueet ja muistomerkkeineen löytyvät Caen’in länsipuolelta, mutta Normandia tarjoaa myös paljon muutakin kuin maihinnousun näyttämön. 
Mont-Saint-Michelin keskiaikainen luostarisaari rannikon tuntumassa on kiinnostava matkailukohde. Myös Givernyn kylä ja ranskalaisen impressionistin Claude Monet'n entinen koti, tarjoaa paljon nähtävää upeassa ympäristössä. Dieppe, Ranskan vanhin merenranta lomakylä, Fécampin kuvankaunis satama sekä Etratin pikkukylä valkoisten kallioiden juurella soveltuvat erinomaisesti päiväretkien kohteeksi. Omassa loma-asunnossa voit rentoutua päivän päätteeksi, maistella camembert-justoa ja normandialaista siideriä, tai lasillisen calvadosta.

Katso lomaesimerkkimme Normandiaan