Interhome lomailee: Rooma

Matkakohteena Italian pääkaupunki ei ollut vaikea valinta. Onhan ikuisella kaupungilla kuitenkin tarjota arvokkaita taidekokoelmia, antiikin historiaa ja näyttävää arkkitehtuuria. Tämän kaiken lisäksi matkailija saa mahdollisuuden tutustua aitoon italialaiseen elämänmenoon.

Rooma on kaupunkilomaa parhaimmillaan, ja kattavat kulkuyhteydet mahdollistavat helpon liikkumisen. Lentokentältä Rooman keskustaan on mahdollista päästä vaivattomasti junalla ja bussilla, ja sieltä metroverkon kautta ympäristöön. Tällä kertaa valitsimme silti taksin mukavuuden vuoksi. Loma-asuntonamme toimi Vatikaanista kävelymatkan päässä oleva huoneisto Casa Alisa Balduinan asuinalueella, johon oli hyvä vetäytyä illaksi laittamaan ruokaa italialaisista raaka-aineista.

Ensimmäisinä päivinä päätimme tutustua lähiympäristöön, ja myöhemmin teimme retkiä myös kauemmas.  Nähtävyydet tulivat tutuiksi; esimerkkeinä mm. Vatikaani, ja sen vaikuttava Pietarin kirkko, sekä antiikin Colosseum ja Forum Romanum. Lista on loputon, eikä kaikkea ole edes mahdollista nähdä. Samalla tuli tutuksi myös Rooman erittäin vilkas liikenne.

Pelkästään historiallisen keskuksen tutkimiseen käytimme suurimman osan lomasta. Kuvankauniit aukiot Piazza Navona ja Campo dei Fiori vetivät meitä puoleensa useampaan kertaan.  Ihastuttavilla suihkulähteillä oli hyvä hengähtää välillä ja nauttia käsintehtyä jäätelöä viereisestä gelateriasta. Shoppailtavaa löytyi huippumuotia myyvistä outleteista, vaikka ostokset jäivätkin lomallamme vähäiseksi.

Matkan kohokohdaksi nousi Trasteveren kaupunginosa, johon tutustuimme vasta loman lopulla, mutta päätimmekin vierailla siellä kolmeen otteeseen. Varsinaisia nähtävyyksiä Trasteveressa ei ole montaa, mutta italialaista tunnelmaa senkin edestä. Ruoka oli edullista ja hyvää, jos uskaltautui suosituimpien kauppakatujen ulkopuolelle.                                                                                                

Aina ei tarvinnut edes istahtaa ravintolaan saadakseen hyvää ruokaa, vaan mukaan voi ottaa ohutpohjaista pizzaa roomalaisittain tai alusta loppuun käsintehdyn paninin. Istumapaikan löysimme läheiseltä aukiolta. Hinta ei tuntunut missään ja maisemat löivät ravintolassa istumisen! Viimeisenä lomapäivänämme päätimme vielä rauhoittua vilkkaalta kaupunkielämältä upeassa kasvitieteellisessä puutarhassa Trasteveressa.

Vaikka Rooman kulkuyhteydet ovatkin kattavat ja edulliset, kaupungista saa aivan erilaisen kuvan kulkemalla jalan. Suosituimpien turistikohteiden lisäksi tutuksi tulivat myös pienet sivukadut ja paikallisten suosimat ravintolat tai kahvilat. Kymmenen päivää kestänyt lomamme ei käynyt tylsäksi, vaan joka nurkan takana odotti uutta löydettävää.

Lomaterveisin,
Antti
Interhome Suomi