Hvar – Adrianmeren laventelisaari

Hvarin saari Keski-Dalmatian rannikolla Kroatiassa oli tunnettu luonnonkauneudestaan jo antiikin ajoilla. Upeat maisemat, kristallinkirkkaat vedet, välimerellinen kulttuuri ja kasvusto, laventelipellot ja aurinkoinen ilmasto ovat varmaankin syynä, että Hvar on ollut matkailijoiden suosiossa jo yli 140 vuotta. Hvar luetaankin usein kuuluvaksi maailman kauneimpien saarteen joukkoon. Hvar tunnetaan myös veneilijöiden pysähdyspaikkana, ja saaren satamat ovatkin täynnä veneitä pienistä purjeveneistä suuriin jahteihin.

Vain noin 11000 asukkaasta asuu tällä pienellä saarella, joka on vain 10 km leveä ja 60 km pitkä. Saaren tärkein kaupunki on noin 3000 asukkaan Hvar. Tässä vanhassa pikkukaupungissa on mm. Euroopan vanhin teatteri, rakennettu vuonna 1612.

Edullista ja vaivatonta on mennä saarelle Jadrolinija-laivoilla (//www.jadrolinija.hr/), joiden aikataulut kannattaa selvittää etukäteen. Lähin lentokenttä on Split, josta on myös bussiyhteyksiä satamaan. Interhomella on Keski-Dalmatian saarilla tarjolla yli 180 vuokrattavaa loma-asuntoa.

Katso kaikki Keski-Dalmatian saarten loma-asunnot


Kroatia