FAQ - Usein esitetyt kysymykset

Alta löydät vastauksia asiakkaidemme esittämiin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi alta, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse info@interhome.fi tai soittaa meille: 09-819 4050 (ma-pe klo 9-16).

Yleistä

Oma lomaluettelo

Etsintä

Varaus

Maksu

Peruutus/muutos

Ennakko check-in

Ennen matkaa

Loman aikana

Loman jälkeen

Oman loma-asuntosi vuokraaminen

 Yleistä

Mikä on Interhome?

Interhome välittää vuokrattavia loma-asuntoja. Tarjontamme kattaa noin 40 000 loma-asuntoa 28 maassa – merenrantahuviloista kaupunkihuoneistoihin ja alppimajoihin. Jo 50 vuoden kokemuksellaan Interhome on Euroopan johtava vuokrattavia loma-asuntoja välittävä yritys. Suomessa Interhome on toiminut omalla toimistollaan jo vuodesta 1993 lähtien.

Mistä löydän Interhomen varausehdot?

Katso varausehdot täältä.

Takaisin alkuun

 Oma lomaluettelo

Kuinka voin tehdä oman lomaluettelon tai tilata lomaehdotuksen?

Kiinnostavimmat kohteet voit tallentaa suosikkeihisi ja vertailla niitä. Voit myös lähettää suosikkilistasi matkakavereillesi tai tehdä niistä oman pdf-lomaluettelon. Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja pyytää räätälöidyn lomaehdotuksen sähköpostiisi - autamme mielellämme!.

Takaisin alkuun

 Etsintä

Kuinka löydän itselleni sopivan lomatalon?

Etsi toiveittesi loma-asunto valitsemalla ensin haluamasi maa, alue tai paikkakunta. Lisävalinnoilla voit rajata hakutuloksia.
Kiinnostavimmat kohteet voit tallentaa suosikkeihisi ja vertailla niitä. Voit myös lähettää suosikkilistasi matkakavereillesi tai tehdä niistä oman pdf-lomaluettelon. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Kuinka näen loma-asunnon sijainnin kartalla?

Hakutuloslistassa voit klikata linkkiä 'Näytä kartalla' nähdäksesi missä valitsemasi loma-asunto sijaitsee. Kohdetietosivulla on myös kartta-välilehti, josta näet loma-asunnon sijainnin. Käyttääksesi reittiopasta, mene kohdetietosivun kartta-välilehdelle.

En tiedä sopivaa lomapaikkaa, mistä saisin apua?

Autamme mielellämme. Kerro lomatoiveesi: minne, milloin ja millä porukalla sekä erityistoiveesi. Saat pian henkilökohtaisen lomaehdotuksemme sähköpostiisi helpottamaan valintaa. Tai soita meille: 09 819 4050 (ma-pe klo 9-16). Interhome on toiminut Suomessa omalla toimistollaan jo vuodesta 1993 lähtien.
Kerro meille lomatoiveesi - saat lomaehdotuksemme sähköpostiisi.

Onko loma-asunnon vuokran aloituspäivä aina lauantai ja vuokra-aika viikko?

Vuokra-asuntojen saatavuus lomasesonkeina on aina paras lauantai-lauantai -varauksilla. Sesonkien ulkopuolella ja etenkin kaupunkikohteissa löytyy myös runsaasti valikoimaa muilla aloituspäivillä ja myös lyhyille 2-3 yön lomille. Eri varausmahdollisuudet kerrotaan kohteen saatavuus- ja hintatiedoissa.

Takaisin alkuun

 Varaus

Onko loma-asunnon vuokraaminen Interhomelta turvallista?

Kyllä. Interhome vastaa aina välittämistään loma-asunnoista ja palvelee sinua alusta loppuun. Palvelemme myös, jos ongelmia sattuisi tulemaansä paikan päällä tai valittamiseen olisi aihetta. Kaikki huoneistomme ovat tarkastettuja ja laatuluokiteltuja Interhomen toimesta. Vuokrauksessa sopimuskumppanisi on HHD AG, Sveitsi. Vuokraus Interhomelta on turvallista ja asioit aina luotettavan, vastuullisen yrityksen kanssa. Yhteys on SSL-salattu tietoturvaksesi.

Mitä kuluja tulee loma-asunnon vuokran lisäksi?

Mahdolliset paikalla maksettavat lisäkulut on kerrottu kohteen hintatiedoissa, laskussa ja vuokrausasiakirjoissa. Tällaisia kuluja voivat olla esim. energiakulut, liinavaatevuokra, loppusiivous ja turistivero. Kaikki haluamasi lisäpalvelut maksetaan vasta paikan päällä.

Normaalit energiakulut sisältyvät yleensä vuokraan, jollei toisin ole mainittu. Liinavaatteet (lakanat ja tyynyliinat) ja pyyheliinat ovat yleensä loma-asunnossa saatavilla. Ne joko sisältyvät vuokraan tai ne ovat lisämaksusta (per henkilö) paikan päällä vuokrattavissa. Turistiveroa peritään joillakin paikkakunnilla. Tämä eräänlainen ympäristömaksu, maksetaan paikan päällä avaimenhaltijalle. Turistiveron suuruus vaihtelee paikkakunnittain (alkaen noin 1 euro/päivä/henkilö).

Kuinka kauan aiemmin loma-asunnon voi varata?

Voit varata loma-asunnon missä vaiheessa tahansa. Mikäli teet varauksen aikaisintaan viikkoa ennen lomasi alkua, voit hyödyntää last minute -alennuksen osassa loma-asunnoista. Mikäli suunnittelet lomasi mieluummin hyvissä ajoin, voit saada aikaisen varaajan edun osasta loma-asuntovalikoimaamme, kun varaat vähintään 9kk etukäteen.

Mikäli lomasi alkaa 3 päivän päästä tai myöhemmin, ota meihin yhteyttä.

Voinko tehdä yli 4 viikon mittaisen varauksen?

Kyllä pidempiaikainenkin varaus on mahdollinen. Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan yhdessä sopiva vaihtoehto juuri sinulle.

Mitä tarkoittaa, kun varattaessa kohteessa lukee "varauskysely"?

Loma-asuntojen varaustilanne näkyy nettisivuillamme reaaliaikaisena. Joissakin tapauksissa varausta ei kuitenkaan pystytä vahvistamaan suoraan, vaan loma-asunnon saatavuus pitää tarkistaa erikseen. Voit tehdä varauksen normaalisti kysyttävään kohteeseen, ja me tarkistamme ja vahvistamme sinulle kohteen saatavuuden..

Voinko varata Interhomelta myös lennot ja vuokra-auton?

Interhome-loma on omatoimimatka, jonka rakennat itse toiveittesi mukaiseksi. Valitset lomakohteen ja haluamasi loma-asunnon Interhomen tarjonnasta. Ja varaat itse parhaimmat lennot ja halutessasi vuokra-auton. Interhomelta voit varata vain majoituksen. Interhome välittää vuokrattavia loma-asuntoja 30 maassa. Lennot ja muut matkapalvelut, kuten auton vuokraus, eivät kuulu palveluvalikoimaamme, vaan sinun tulee varata ne itse.

Takaisin alkuun

 Maksu

Kuinka maksan varaukseni?

Voit maksaa varauksesi joko luottokortilla, PayPal tai laskulla, jonka saat sähköpostitse. Varauksesi jälkeen saat meiltä laskun varausmaksusta, joka on 20% kokonaisvuokrahinnasta ja on maksettava 10 päivän kuluessa varauksesta. Loppuosa vuokrasta erääntyy 42 päivää ennen vuokrauksen alkua. Mikäli lähtöön on alle 42 päivää, erääntyy koko vuokra maksettavaksi kerralla. Katso tarkemmat tiedot maksuista varausehdoistamme.

Varaukset jotka tehdään lähellä saapumispäivää on maksettava joko luottokortilla tai PayPalilla.

Takaisin alkuun

 Peruutus/muutos

Kuinka voin perua varaukseni?

Voit peruuttaa varauksesi online. Löydät linkin maksua varten, hallinnoidaksesi sekä peruuttaaksesi varauksesi varausvahvistuksesta.

Palautus peruutustapauksessa?

Mahdollinen palautus peruutuksen jälkeen palautetaan alkuperäisellä maksutavalla. Mikäli tämä ei ole mahdollista, olemme yhteydessä sähköpostitse 5 työpäivän sisällä ja pyydämme tiliyhteystietojasi palautusta varten.

Mitkä ovat peruutuskulut?

Mikäli joudut peruuttamaan varauksesi varausmaksun suorituksen jälkeen, perimme peruutuskulut seuraavasti:

A) 43 päivää ennen varauksen alkua: 10% vuokrahinnasta
B) 42-29 päivää ennen varauksen alkua: 50% vuokrahinnasta
C) 28-2 päivää ennen varauksen alkua: 80% vuokrahinnasta
D) 1 päivä ennen varauksen alkua: 100% vuokrahinnasta

Voinko vaihtaa varaamaani loma-asuntoa?

Voit muuttaa varaustasi verkossa. Löydät linkin maksua varten, hallinnoidaksesi sekä peruuttaaksesi varauksesi varausvahvistuksesta.

Takaisin alkuun

 Ennakko check-in

Miksi loma-asuntoon kirjaudutaan ennakkoon?

Interhomen ennakko check-in on samantyyppinen palvelu kuin lentoyhtiöillä - se helpottaa ja nopeuttaa asiakkaiden palvelua paikan päällä. Vaaditut tiedot on mahdollista antaa näin ennen saapumista, jolloin avaintenluovutus on nopeampaa ja mukavampaa. Lisäpalvelut on myös mahdollista varata näin ennakkoon.

Onko ennakko check-in turvallista?

Kyllä, sisäänkirjautuminen ennakkoon on ehdottoman turvallista.

  1. Sisäänkirjautuminen on mahdollista ainoastaan toimittamallamme linkillä.
  2. Sisäänkirjautuminen tehdään suojatulla sivustolla (https).
  3. Luottokorttitiedot suojatusti Computopin alustalla (yksi maksuliikenteen johtavista yrityksistä). Emme säilytä mitään korttitietoja.
  4. Henkilötiedot on suojattu ja niitä ei käytetä markkinointitarkoituksiin.

Miksi minun tulee syöttää luottokorttitiedot uudelleen?

Loma-asunnon vuokran maksu ja lisäkulujen (takuumaksu sekä muut mahdolliset paikalliset lisäkulut) maksu ovat kaksi erillistä tapahtumaa.

Takaisin alkuun

 Ennen matkaa

Milloin saan vuokrausasiakirjat varauksesta?

Saat vuokrausasiakirjat vähintään 28 päivää ennen loman alkua sähköpostiisi, kun varaus on kokonaisuudessaan maksettu.

Onko loma-asunnolla liinavaatteet ja pyyhkeet?

Loma-asunnolla on peitot ja tyynyt kaikkiin vuoteisiin (pois lukien vauvansängyt). Liinavaatteet (lakanat ja tyynyliinat) ja pyyheliinat ovat yleensä loma-asunnossa saatavilla. Ne joko sisältyvät vuokraan tai ne ovat lisämaksusta (per henkilö) paikan päällä vuokrattavissa.

Kuinka otan yhteyttä avaimenhaltijaan?

Löydät avaimenhaltijan yhteystiedot vuokrausasiakirjoista, jotka tulevat sähköpostiisi 28 päivää ennen loman alkua.

Mitä voin odottaa loma-asunnolta?

Loma-asunnot ovat yksilöllisiä, tiloiltaan ja varustukseltaan kuvauksen mukaisia. Ne ovat myös Interhomen tarkastamia ja laatuluokittelemia.

Loma-asunnot ovat yleensä yksityisten henkilöiden omistamia lomataloja tai -huoneistoja tai ns. kakkosasuntoja. Ne edustavat paikallista rakennustapaa ja ovat omistajansa mieltymysten mukaan sisustettuja ja kalustettuja. Loma-asuntojen yleinen laatutaso vaihtelee hieman maittain.

Keittiövarustuksena loma-asunnoissa on aina vähintään jääkaappi ja liesi ilman uunia (joita ei erikseen mainita kuvauksessa) sekä yksinkertaiset välineet ja astiat ruoanlaittoon ja ruokailuun. Loma-asunnoissa ei ole mitään perusruokatarpeita, esim. mausteita tai öljyä. Vuokraan ei myöskään sisälly pesuaineet eikä wc-paperit.

Takaisin alkuun

 Loman aikana

Voiko lomatalolle tulla myöhään illalla ja milloin loma-asunto tulee luovuttaa lähtöpäivänä?

Jos saavutte lomakohteeseen hyvin myöhään, avainten saantia ja lomatalon luovutusta ei aina voida järjestää. Usein avainten saanti onnistuu erityisjärjestelyillä tai pienellä lisämaksulla, mutta tämä on syytä varmistaa hyvissä ajoin etukäteen.
Loma-asunto tulee luovuttaa lähtöpäivän aamuna viimeistään klo 10, joissakin kohteissa klo 9:ään mennessä. Pienet aikataulujärjestelyt voivat onnistua, mutta niistä tulee sopia suoraan avaimenhaltijan kanssa. Jos haluat pitää huoneistoa käytössäsi koko päivän iltaan asti, tulee sinun varata yksi lisäpäivä.
Jos joudutte lähtemään loma-asunnosta hyvin aikaisin, tulee huoneiston luovutus sopia avaimenhaltijan kanssa etukäteen. Jos huoneiston luovutus lähtöaikaanne ei käy, avaimenhaltijalla on oikeus palauttaa takuusummaa jälkikäteen.

Mistä saan avaimet vuokraamaani lomataloon?

Interhomen oma paikallistoimisto, yhteistyötoimisto tai loma-asunnon yksityinen avaimenhaltija luovuttaa sinulle avaimet ja opastaa loma-asunnon käytössä. Osoite avainten noutopaikkaan kerrotaan vuokrausasiakirjoissa, jotka saat meiltä sähköpostitse 4 viikkoa ennen vuokrauksesi alkua. Asiakirjoissa kerrotaan milloin avaimet voi noutaa (yleensä klo 16-19), ja tarkemmat ohjeet. Jos tuloaikasi poikkeaa normaalista, on avainten saanti sovittava hyvissä ajoin etukäteen.

Mikä on takuusumma?

Vuokrakohdetta vastaanotettaessa tulee avaimenhaltijalle maksaa normaali tapauksessa noin 200 euron suuruinen takuusumma paikallisessa valuutassa. Joissakin kohteissa takuusumma voi olla suurempi. Takuusumman suuruus on kerrottu laskussa ja vuokrausasiakirjoissa. Se tulee maksaa joissakin tapauksissa myös luottokortilla. Takuusumma maksetaan yleensä lähdettäessä takaisin. Takuumaksu voidaan myös palauttaa loman jälkeen pankkitilillesi, jolloin sinun tulee jättää avaimenhaltijalle IBAN-tilinumero sekä BIC-tunnus palautusta varte. Mahdolliset loma-asunnolle aiheutetut vahingot voidaan pidättää takuusummasta.

Mikä on turistivero?

Turistiveroa peritään joillakin paikkakunnilla ja tällöin siitä on aina maininta kohdetiedoissa, laskussa sekä vuokrausasiakirjoissa. Tämä viranomaismaksu maksetaan paikan päällä avaimenhaltijalle. Turistiveron suuruus vaihtelee paikkakunnittain (alkaen noin 1 euro/päivä/henkilö).

Mitä teen, jos minulla on ongelmia vuokraamani loma-asunnon kanssa?

Interhomen oma paikallistoimisto tai loma-asunnon yksityinen avaimenhaltija auttaa ja opastaa sinua kaikissa asioissa. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä ensisijaisesti paikalliseen yhteyshenkilöösi, jotta ongelmat saataisiin korjattua nopeasti; yhteystiedot löytyvät saamistasi vuokrausasiakirjoista. Ongelmatilanteissa voit aina ottaa yhteyttä myös Suomen toimistoon. Ota meihin yhteyttä (tai 24 h hotline-puhelinpalveluumme +41 (0) 43 810 91 26) ja olemme apunasi lomasi kaikissa vaiheissa.

Sisältyykö vuokraan loppusiivous vai onko loma-asunto siivottava itse lähtiessä?

Perussiivouksesta vastaa asiakas vuokranantajan suorittamasta loppusiivouksesta riippumatta. Perussiivoukseen sisältyy keittiön tai vastaavan siivous, astioiden raivaaminen ja tiskaus, elintarvikkeiden sekä kaikkien jätteiden pois vieminen, petivaatteiden poistaminen vuoteista sekä kaikkien tilojen kevyt siistiminen, että vuokrakohde voidaan luovuttaa siistittynä. Loppusiivous käsittää lisäksi muun muassa keittiön/keittosyvennyksen ja kylpyhuoneen/suihkun/WC:n perusteellisen siivouksen sekä lattian pesun. Joissakin kohteissa asiakkaalla on vaihtoehtona siivota loma-asunto/ lomatalo itse tai jättää siivous vuokranantajalle / avaimenhaltijalle kohtuullista maksua vastaan. Tietoja tästä löydät kunkin kohteen kuvauksesta.

Takaisin alkuun

 Loman jälkeen

Kaikki ei mennyt odotetusti, kuinka voin tehdä valituksen?

Kaikista ongelmista ja puutteista tulee ilmoittaa viipymättä heti loman aikana. Mikäli ongelmaa ei pystytä ratkaisemaan paikan päällä, tulee valitus vaatimuksineen tehdä kirjallisesti 4 viikon kuluessa vuokrauksen päättymisestä. Lähetä valitus asiakaspalveluumme ja liitä mukaan nimesi ja varausnumero. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät täältä.

Katso lisätietoja varausehdoistamme

Miten voin antaa palautetta tai arvostella loma-asunnon?

Lomasi jälkeen saat sähköpostitse linkin loma-asunnon arvosteluun. Kaikki arvostelut tarkastetaan ja julkaistaan Interhomen toimesta.

Takaisin alkuun

 Oman loma-asuntosi vuokraaminen

Kuinka voin vuokrata loma-asuntoani Interhome Groupin avulla?

Haluatko aloittaa lomatalosi- tai huoneistosi vuokraamisen menestyksekkäästi Interhome Groupin avulla kahden brändin Interchalet (Saksassa) ja Interhome (Euroopassa) kanssa? Avustamme sinua ilmaiseksi ja ilman sitoumusta. Haluaisimme näyttää henkilökohtaisen vuokrauspotentiaalisi ja yhdessä työstää sopivaa lähestymistapaa.

Löydät lisää tietoa täältä

Mitä palveluita talonomistajille tarjotaan?

Palvelumme talonomistajille räätälöidään tarpeittesi mukaan. Hyödynnä yli 55 vuoden Interhome Group kokemus ammattimaisesta lomatalojen ja -huoneistojen vuokraamisesta. Riippuen kohteesta vaihtelee palvelumme markkinoinnista, varausprosessin hallinnasta, kommunikoinnista asiakkaan kanssa, avaintenhallinnasta ja laadunvalvonnasta, aina kokonaisvaltaiseen, huolettomaan kokonaisuuteen sisältäen siivouksen, liinavaatteiden vaihdon, puutarhan ja uima-altaan huollon sekä muita palveluita jotka ovat lomakiinteistöllesi tärkeitä.

Löydät lisää tietoa täältä.  

Takaisin alkuun

Turvallisesti omassa loma-asunnossa!

Vain valikoituja ja tarkastettuja loma-asuntoja

Laatu on meille tärkeintä

Jokainen loma-asunto on tarkastettu ennen saapumistasi onnistunutta lomaasi varten.

Henkilökohtainen palvelu paikan päällä

Hyödynnä ammattitaitomme ja kokemuksemme.

Avainten nouto onnistuu helposti henkilökuntamme avustuksella. Paikallinen palvelumme auttaa kaikissa kysymyksissäsi ja antaa mielellään vinkkejä lomakohteesta sekä opastaa vuokraamasi loma-asunnon käyttöön.

Unohtumaton lomaelämys

Rauhaa ja yksityisyyttä omassa loma-asunnossa.

Suunnittele lomasi aikataulu itse ja nauti loma-asunnon tilasta sekä vapaudesta yhdessä seurueesi kanssa.

Miksi Interhome on paras valinta?

Interhome on luotettava, vastuullinen kumppanisi loma-asunnon vuokrauksessa. Jo 50 vuoden kokemuksellaan Interhome vastaa, että vuokraamaasi talo, lomahuoneisto tai huvila on kuvauksen mukainen, ja että olet tyytyväinen myös lomasi jälkeen. Vuokraa lomallesi vaikkapa talo Ranskassa, villa Italiassa, huvila omalla uima-altaalla Espanjassa, lomahuoneisto meren rannalla Kroatiassa, tai upea chalet, alppimaja tai kodikas mökki Alpeilla Sveitsissä tai Itävallassa.

Tilaa, vapautta ja yksityisyyttä omassa loma-asunnossa

Nauti tilasta ja vapaudesta perhelomalla lasten kanssa tai lomalla ystäviesi kanssa - oma mukava talo tai lomahuoneisto on toista kuin hotelli. Valitse kesäloma Ranskan Rivieralla, rantaloma Costa Blancalla, teemamatka Toscanassa, kaupunkiloma Roomassa tai laskettelumatka Alpeilla. Nauti kiireettömistä aamuista, rentoudu talosi terassilla ja vietä lomaa omilla ehdoillasi. Interhome-loma on laadukas ja uskomattoman edullinen - vertaa hintaa ja laatua valmismatkaan!